Historie

De Lau Mode anno 1906In 1906 begon Frans de Lau sr. als kleermaker het bedrijf en kreeg eind jaren 30 assistentie van zijn zoon Gerard. Deze bouwde later het bedrijf uit tot een algemene textielzaak voor Dames- Heren en Kinderen.

historiefoto De lauWilhelmien en Frans (kinderen van Gerard) zetten in de 80-er jaren de traditie voort en achtten eind 1988 de tijd rijp voor specialisatie. Zij hebben de algemene textielzaak omgebouwd tot de twee speciaalzaken, DE LAU // MODE mannenmode met stijl en Lingerie De Lau. Door de verandering in het kleedgedrag en de verandering in de consumentenbehoefte is in het jaar 2002 een verder specialisatie doorgezet, een complete herenmodezaak met een zeer uitgebreid assortiment sportieve jonge mode, stijlvolle businesskleding en een aparte afdeling voor trouw- en gelegenheidskleding. Ook het assortiment herenondermode en nachtmode heeft volop de aandacht gekregen. Tegenwoordig wordt DE LAU // MODE mannenmode met stijl geleid door Frans de Lau en zijn echtgenote Els, geassisteerd door vakkundig opgeleide medewerkers.

De Lau Mode SomerenIn 2006 heeft DE LAU // MODE, het 100 jarig, bestaan uitbundig gevierd.
Hoogtepunt van deze jubileumviering was de toekenning van het predikaat:

“Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier”

door Hare Majesteit Koningin Beatrix. Dit is voor ons een enorme eer en iets waar wij enorm trots op zijn.

OorkondeKoning Willem I voerde in 1815 het predikaat ‘Hofleverancier’ in. Dit predikaat geeft bedrijven het recht om het Koninklijke wapen te voeren, met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. De Koningin kan het predikaat toekennen aan kleine en middelgrote ondernemingen die een zeer belangrijke plaats innemen in hun regio en minimaal honderd jaar bestaan. Het predikaat ‘Hofleverancier’ wekt vertrouwen bij het publiek, omdat het staat voor kwaliteit, soliditeit en continuïteit van een onderneming en de persoonlijke integriteit van de ondernemer.

DE LAU MODE met de vleug meeMet de vleug mee

Ter gelegenheid van ons jubileum heeft historicus Wim Maas een boek geschreven over 100 jaar De Lau Mode: “Met de vleug mee”, 100 jaar De Lau Mode. Dit boek bevat de volledige historie van onze zaak.